Néž'na poezija

Néž'na poezija

V knjigo

AH8511-100ナイキ HYPER JADE-OBSIDIAN エア 2 WHITE/ マエストロ NIKE AIR MAESTRO 2 LTD
AH8511-100ナイキ HYPER JADE-OBSIDIAN エア 2 WHITE/ マエストロ NIKE AIR MAESTRO 2 LTD
AH8511-100ナイキ HYPER JADE-OBSIDIAN エア 2 WHITE/ マエストロ NIKE AIR MAESTRO 2 LTD
AH8511-100ナイキ HYPER JADE-OBSIDIAN エア 2 WHITE/ マエストロ NIKE AIR MAESTRO 2 LTD

スコッティ・ピッペン、ジェイソン・キッド、など当時のスピード重視のプレイヤーに愛用されたFLIGHTシリーズのバスケットシューズです,※東京店-27,2018年製,1992年に発売されたAIR MAESTRO,5cm-箱にダメージ有,2 WHITE/ NIKE AIR MAESTRO 2 LTD マエストロ AH8511-100ナイキ エア HYPER JADE-OBSIDIAN,こちらは2017年の「KITH」とのコラボレーションモデルでオリジナルモデルのシルエットを変更をした「AIR MAESTRO 2 LTD」,内側にはハイカットの着脱を考えたジップを装備し、シューレースは斜めに設置し現代的なフォルムへとアップデートした1足,AH8511-100ナイキ HYPER JADE-OBSIDIAN エア 2 WHITE/ マエストロ NIKE AIR MAESTRO 2 LTD,翌年さらに改良されてリリースされたAIR MAESTRO2は、NBAオールスターゲーム1994でスコッティ・ピッペンが真っ赤なAIR MAESTRO2を着用してMVPを獲得し、足元も大きく注目されました

Romantika malo drugače

“Ljubézen jegluha, slépa inpléšasa” – Kobrowsky, Najprej semza slišal pr denje (Cankarjeva založba 2009)

Kako pogosto se vam zgodi, da s svojo ljubljeno osebo ležite na dékci pod jasnim nebom in v sóju lévega krajca opazujete čudovito zvezdnato nebo?
Tudi avtor te knjige to počne podobno pogosto, zato pa najde romantiko v preprostejših stvareh. V vožnji s tramvajem. Molži krav. Kraji tulipanov. Peripetijah na otroškem igrišču. Kolinah. Govnačevi kroglici. Revščini. Podganah.

SPOZNAJ PROTAGONISTA

Néža

Néža je dekle. In dekléta, uh, tó so ti bitja, ki nam danes vsebólj zahtévna postajajo, in frajli ni več dovolj diamantni prstan, katérega bleščava se po njénih rokah šopiri, z zlatom oklepajóč se ji prsta, ni ji dovolj graščina z neizmerljivim številom soban in kopalnic, sedmimi stolpi in podzémnim kinodvoranabazénom, ne zadovolji se z jahto, pred zasébnim otókom s krdélom sužnjev/avtohtónih prebivalcev parkirano in ne gane je Néž'na vesóljska postaja, kamor se lahkó kadarkóli z zasébno rakéto odpélje uživat mir in samoto.

Ne. Néže danes postajajo vse bólj zahtévne in za rojstni dan ne pričakujejo več manj kot knjigo, njim posvečeno, polno épskih pesnitev o njih, lepotah njihovih ter srčnih ranah in izpadlih laséh, ki so jih povzročile. Hóčejo knjigo, katére liste bódo obračale zgolj z vzdihi ganjenosti in zraven glodale pésnikovo srcé, posuto z biseri solza deklét, katérim je ta komoditéta (pésnik) nedosegljiva ter pile kri, ki jo je pésnik prelil ob razlivanju svojega srca v pésmi in se otirale s potom, ki ga je pésnik prelival med živčnim pričakovanjem zavrnitve.

Pésnik

Aténa, Diana in Afrodita so moči z Amorjem in Kupidom združile in poskrbéle, da sem tudi jaz končno pravo ptičko ujél. Ni še minil nebroj lét, ali vendar se mi zdi, da vsaj gréh, če ne zločin je, da čustev svojih na liste papirnate izlil ne bi ter jih med trdne platnice zadégal, da bi jih ljudjé s knjižnih polic jemali in bi se o vsem tém bralo in bi bili tudi oni sréčni.

Podarjali bi tó knjigo svojim deklétom in dekléta bi se medila ter od veselja raztézala roké v objem in nogé v zahvalo. Slovénski narod bi se v kratkem trikrat pomnóžil, drli bi čez svoje meje nazaj na ozémlje, ki smo ga žé nekóč iméli.

Vrnimo se nazaj, v čas karantanskih knézov, postanimo spét gospodarji svoje zemlje, obdelujmo jo, naredimo iz Evrópe eno veliko njivo! Še sam pridem okopavat Trst in za malico recitirat Néž'no poezijo!

Kómur je muza le mizerija in béda, ko okróg pogléda, ta bó prvi med jétičarje šel, kdór pa kléno déčvo za muzo ima in je ne opéva, pa naj bruhne kri, še préden prvič prag Cukrarne prestópi.
Sam žé malo pokašljavam pa sem se zató postópil pisanja té knjige.

NIKE AIR MAESTRO 2 LTD AH8511-100ナイキ エア マエストロ 2 WHITE/HYPER JADE-OBSIDIAN

Urška Kozak - ilustratorka

Razsežnosti trpljenja hrepenečega Kobrowskega je nemogoče spregledati samo skozi njegove lastne oči. Kaj hitro bi ugotovili, da nas zanima še to ali ono. Sledeč njegovim korakom bi postali zmedeni, polni dvomov in vprašanj. Akademska slikarka Urška Kozak nas bo popeljala skozi njegovo zgodbo še malo drugače. Nepričakovani preobrati v zgodbi, dvoumnosti, kontradiktornosti ali pa samo razlage in dopolnitve: seveda potrebujemo vse to! Čimveč bi radi izvedeli. Kaj bi ta Kobrowsky sploh rad? Kaj pa Neža? Pa se peljimo in bomo videli. V nasičeni reki protagonistovih vseobsegajočih čustev občasno lahko reši samo jasna beseda prizemljene slikarke. Sprehaja se med resnico in pesnikovimi resničnimi občutenji in z neprikrito naklonjenostjo hrepenečemu pesniku ohranja bister vpogled v kompleksno strukturo njegovega odnosa do svoje muze. Res pa je, da boste na koncu o vsem skupaj odločili kar sami; Neža namreč molči.

Kobrowsky - pésnik

Nekóč, pred davnimi časi, se je v nékem parku na klópci krmežljavega obraza in brljavih oči po prepiti noči prebudil posameznik.
Nataknil si je zdrobljene naóčnike, si popravil pomečkan rékelc in med neuspélimi poizkusi prikrivanja krvavorumenih madežev urina na hlačah potópil glavo v sramoto ter si zaželel, da bi se lahkó v tistem trenutku pogréznil v zemljo, še préden bi se mimohod vrtčevskih otrók in po ene mrkogléde vzgojiteljice vsakem koncu kolóne končal.

Vse tó je videl mlad fant, ki je nedaleč stran čepé krotil vezalke na špórtnih copatih, ki jih še nikdar v življenju ni uporabil za špórt in sam pri sebi vzkliknil: PÉSNIK BÓM!

Zgodba o knjigi

Darilo

Knjiga je nastala kot rojstnodnevno darilo Néži, ker Urška in Kobrowsky nista iméla bóljše ideje.
Knjiga ima za sabo uspešno prestan preizkus darilnosti.
V zadnjem letu je le še pridobila na kvaliteti. "Stara juha, dobra kokóš", ali kakó žé pravijo?

Knjiga

Knjiga ima 80 strani, 43 pesmi in 29 ilustracij.
Spremni besedi sta napisala Arjan Pregl in Zdravko Duša.

Knjiga bó izšla 25.3.2015.

...

Néža

Žal ni naprodaj :(

Zadnje informacije

Stópi v stik z avtorjema

nezna@kobrowsky.com